Tegen zinloos geweld

Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn Volg onze BLOG Volg ons op Facebook

  • Home
  • Politietraining

Politietraining

"Nothing in life is so exhilarating as to be shot at without result."
-Winston Churchill

Sinds 2012 krijgen politieagenten een AMOK training aangeboden waarbij men leert hoe te handelen in het geval van een 'mass-shooting' lees hier

En hoewel zeer leerzaam ontbreekt nog het realisme.

Een aantal reden hiervoor zijn:

  • Locatie
  • Figuranten/oefenvijand
  • Beschermende kleding

Als B.A.M. Trainingen herkennen wij dit en hebben we een training ontwikkeld die al deze punten ondervangt. Daarnaast kunnen we met met onze locatie, figuranten en oefenwapens ook andere scenario's oefenen zoals gijzelingssituaties, inval bij gewapende verdachte, VIP-beveiligingsscenario's, enzovoorts.

Wat maakt onze trainingen beter?
Allereerst zijn wij ervan overtuigd dat wanneer je teveel beschermende kleding draagt het realisme van een training helemaal weg is.

 

Om die reden maken wij bij onze trainingen gebruik van ultra-realistische maar ook veilige trainingwapens. (o.a. replica van SIG of Glock). Hiermee kan men wel echt op elkaar schieten en elkaar treffen maar zonder volledig gezichtsmasker en beschermende overall. Gewoon in je normale uniform met niets meer dan een veiligheidsbril voor de ogen.
En omdat dit voor figuranten, agenten en verdachten geldt, loop je als cursist in een volledig normaal uitziende omgeving met alleen mensen die toevallig allemaal brildragend zijn.

Daarnaast maken we gebruik van grote groepen figuranten die gewonden, omstanders of slachtoffer simuleren en zijn er (ex-)militairen of civiele specialisten die als oefenvijand/oefen-dader fungeren.

Tot slot hebben we een unieke locatie net ten zuiden van de grens bij Eindhoven waar we een kantoorpand, discotheek en oefendorp hebben.

Hiermee kunnen we een groot aantal scenario's uitvoeren compleet met pyrotechniek.

Tezamen zorgen deze elementen voor een training die ultrarealistisch is en de collega's "echte" ervaring laat opdoen die ze kunnen gebruiken wanneer ze zich ooit in een dergelijk incident zouden bevinden.

Voor de training en scholing kan gebruik gemaakt worden van eigen IBT docenten, of specialisten met militaire of civiele achtergrond.

Tot slot nog een van de grootste voordelen, alles wordt verzorgt door B.A.M. Trainingen.

  • Vervoer van cursisten vanaf de eigen gewenste locatie
  • Figuranten, traininglocatie en trainingwapens
  • Voedsel en drinken
  • Enzovoorts

Het enige dat u als werkgever hoeft te doen is te voorzien in cursisten met werkkleding (zonder wapens) en wij verzorgen de rest.Onze prijzen zijn bijzonder aantrekkelijk dus neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.