Tegen zinloos geweld

Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn Volg onze BLOG Volg ons op Facebook

Wat maakt B.A.M Trainingen uniek?

De trainingen:

Agressie op de werkvloer, een psychosociale belasting voor werknemers die grote gevolgen kan hebben op het individu.
Uiteraard is het voorkomen van agressie-incidenten het meest belangrijk maar ook het op een juiste manier handelen tijdens een incident is van groot belang.

Wij bieden verschillende type trainingen aan afhankelijk van het type organisatie en het type agressie waar uw medewerkers mee te maken krijgen.
Terugkerende componenten zijn altijd non-verbale communicatie en de rol hiervan in het voorkomen van agressie.

Het verbaal de-escaleren van incidenten en het effectief aangeven van grenzen, en het werken als team bij escalerende situaties is ook een steeds terugkerend thema.

Tot slot is er het fysieke component, wetende dat een incident dat escaleert naar een fysieke confrontatie een gigantische impact heeft voor de organisatie, de medewerker en het team is het belangrijk daar bijzonder gevoelig mee om te gaan.

Samenvattend is het van het grootste belang dat medewerkers leren te handelen volgens een plan. Iemand die weet waar hij/zij mee bezig is en zich bewust is van zichzelf en de situatie om zich heen handelt beter en kan beter omgaan met de nasleep van een incident.

De trainers:

Helaas is het vaak zo dat trainers wel de theoretische kennis hebben maar zelf geen persoonlijke ervaring hebben met agressie.
Voor ons is het belangrijk dat onze trainers dit gevoelige onderwerp zelf doorleeft hebben, dat zij uit eerste hand weten wat er met iemand gebeurt wanneer men in een benarde situatie zit.

Daarom werken wij enkel met mensen die zelf in een werksituatie ervaring hebben kunnen opdoen met dit onderwerp.
Bijvoorbeeld bij een overheidsdienst, beveiliging of een zorgfunctie.

Zodoende bent u ervan verzekerd dat wat wij uw mensen leren niet alleen bedacht is op een zolderkamer maar ook echt werkt in de praktijk!